Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 9g67kcal0.1g0g7.5g0g
Sokeri 13g54kcal0g13.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu17g21kcal1.9g0.1g1.5g0g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g25g88kcal0.9g20.2g0.2g0.7g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 6.2g7.7kcal0.2g0.3g0.6g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.8g2.8kcal0.1g0.1g0.2g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana146g487kcal6.4g69.6g20g1.8g
Valittu annoskoko73g244kcal3.2g34.8g10g0.9g
Annoskoko puolitettuna37g122kcal1.6g17.4g5g0.5g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.7g13.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=420822