Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 265g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 27g20kcal3.5g0.3g0.1g1.8g
Sokeri 4.2g17kcal0g4.2g0g0g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 29g253kcal0g0g28.7g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)37g123kcal5.9g19.3g2.5g4.8g
Porkkana 106g35kcal0.7g5.9g0.2g2.7g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)98g344kcal11.9g63.5g4.9g5.4g
Hiivaleipävehnäjauho 138g450kcal16.7g81.9g3.9g7.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1440g2482kcal77.4g350.2g80.6g44.6g
Valittu annoskoko720g1241kcal38.7g175.1g40.3g22.3g
Annoskoko puolitettuna360g621kcal19.4g87.6g20.2g11.2g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.3g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138