Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi69g311kcal4.5g41.4g14.5g2.1g
Mascarpone (250g)138g721kcal6.2g6.2g74.6g0g
Flora Vanilla 12%173g328kcal7.8g27.6g20.7g0g
Sokeri 147g595kcal0g146.5g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g41g27kcal1.4g0.1g10.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.7g6.9kcal0g1.7g0g0g
Suolapähkinä 2.1g12kcal0.5g0.2g1g0.2g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 62g26kcal6.1g0.2g0.1g0g
Vispikerma Flora 20%35g76kcal1g1.7g6.9g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g52g289kcal4.3g28.5g17.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1440g4784kcal63.6g508.2g291.6g4.6g
Valittu annoskoko720g2392kcal31.8g254.1g145.8g2.3g
Annoskoko puolitettuna360g1196kcal15.9g127.1g72.9g1.2g
Arvot/100g100g332kcal4.4g35.3g20.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432313