Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)77g21kcal1g3.7g0.2g1.3g
Vesi, vesijohtovesi 180g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 113g77kcal0.3g0.7g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g90g308kcal6.2g70.3g0.4g1.2g
Oliiviöljy 6.3g56kcal0g0g6.3g0g
Voi 6.3g46kcal0.1g0g5.1g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g13g7.6kcal0.3g0.6g0.9g0.1g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g81g24kcal0.8g3.2g0.2g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g154g185kcal33.9g1.4g5.4g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1440g1449kcal85.2g159.8g37g6.8g
Valittu annoskoko720g725kcal42.6g79.9g18.5g3.4g
Annoskoko puolitettuna360g362kcal21.3g40g9.3g1.7g
Arvot/100g100g101kcal5.9g11.1g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290876