Valkosipulikermaperunat Special Al Meira

Kuori n.4 kg perunoita, kuorittuna n.2,5kg.

kolme isoa valkosipulin kynttä.

Raasta pala juustoa.

ota iso uunivuoka ja voitele öljyllä (n.10g), siivuta perunat n.0,5cm paksuisiksi ja laita n.800g kerroksissa vuokaan.

Jokaisen kerroksen päälle yksi valkosipulin kynsi pieneksi murskattuna, suolaa, mustapippuria, perunamaustetta ja aromimaustetta.

Kun kaikki perunat on siivutettu ja vuoassa, laita juustoraaste tasaisesti perunoiden päälle ja kaada pari purkkia kevytruokakermaa tasaisesti perunoiden päälle.

Laita uuniin reiluksi tunniksi 200C.

Nauti hyvän lihan tms. kera!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 200 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 5711g4348kcal107.4g885.3g11.4g57.1g
Valkosipuli 38g41kcal3g6.2g0.2g0.8g
Polar-juusto 15%270g702kcal83.6g0g40.5g0g
Flora kevyt ruoka 7%1124g956kcal11.2g50.6g78.7g0g
Suola, annos 3g34g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g23g52kcal2.5g8.6g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14400g12197kcal415.4g1901.4g263g115.8g
Valittu annoskoko7200g6098kcal207.7g950.7g131.5g57.9g
Annoskoko puolitettuna3600g3049kcal103.9g475.4g65.8g29g
Arvot/100g100g85kcal2.9g13.2g1.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172536