Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 1218g4944kcal0g1216.7g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 215g720kcal0.1g175.4g0.1g3g
Voi, 1 tl, 5 g1433g10460kcal14.3g14.3g1146.3g0g
Leivinjauhe 36g63kcal1.9g13.5g0g0.2g
Mustikka metsä- 4299g1892kcal21.5g275.1g25.8g141.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14400g36156kcal75.6g3390g2344.4g290.2g
Valittu annoskoko7200g18078kcal37.8g1695g1172.2g145.1g
Annoskoko puolitettuna3600g9039kcal18.9g847.5g586.1g72.6g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214593