Viljaton Porkkanasämpylä

3 rkl sokerijuurikaskuitua
vettä
2tl psyllium
1tl leivinjauhetta
1dl mantelijauhoa
1dl soijajauhoa
2 porkkanaa (keskikokoista)
1,5dl juustoraastetta
4 kananmunaa

Lusikoi sokerijuurikaskuitu kulhoon.

Lisää vettä niin paljon, että kuidut peittyvät.

Anna turvota ja raasta sillä aikaa kaksi keskikokoista porkkaa ja juusto.

Riko sokerijuuriskuidun mukaan munat.

Lisää soijajauho, mantelijauho sekä psyllium ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lopuksi sekoita kulhoon vielä porkkanat ja juustoraaste.

Rakenteen tulisi olla sellaista, että voit muotoilla siitä pehmeitä palloja.

(aika tahmeaa)

Muotoile sämpylät käsissä n.9 palloksi.

Lisää halutessa päälle siemeniä.

Oli vaikea saada mittoja ohjeeseen, mutta laskin esim.

omat käyttämät porkkanat ja munat.

Eli kalorimäärät tietysti hiukan muuttuu juustoraasteen merkin ja porkkanoiden ja munien koon mukaan.

Paista uunissa 225 asteessa n.15min kunnes sämpylät ovat kivan ruskeita päältä.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Sandy0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g400g240kcal36g22g2g292g
Psyllium farina (Vuohelan herkku), annos 7g89g16kcal1.2g2.2g0.2g78g
Leivinjauhe 44g78kcal2.3g16.8g0g0.2g
Soijajauhot, Soyolk889g3556kcal346.7g142.2g177.8g106.7g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g889g5333kcal186.7g58.7g480g0g
Juustoraaste, edam-emmental,Ingman,500g1333g4800kcal373.3g25.3g346.7g0g
Porkkana, tuore1164g326kcal7g65.2g2.3g29.1g
Kananmuna kuorineen punnittu 2391g3002kcal263g6.2g215.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14400g34701kcal2432.4g677.2g2449.4g1012g
Valittu annoskoko7200g17351kcal1216.2g338.6g1224.7g506g
Annoskoko puolitettuna3600g8675kcal608.1g169.3g612.4g253g
Arvot/100g100g241kcal16.9g4.7g17g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430063