Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g100g170kcal20g0g7g0g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Valkosipuli 5.5g6kcal0.4g0.9g0g0.1g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g3.7g34kcal0g0g3.7g0g
Vesi375g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 38g11kcal0.4g1.7g0.1g0.7g
Palsternakka 33g21kcal0.2g3.8g0.1g1.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g38g11kcal0.2g2.2g0.1g0.9g
Peruna, vanha, kuorittu 70g53kcal1.3g10.9g0.1g0.7g
Purjosipuli25g4.8kcal0.5g0.6g0.1g0.5g
Maustepippuri, annos 1g3.7g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1445g636kcal46.8g43g22.6g9.8g
Valittu annoskoko722g318kcal23.4g21.5g11.3g4.9g
Annoskoko puolitettuna361g159kcal11.7g10.8g5.7g2.5g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314066