Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 70g19kcal1.3g2g0.3g1.3g
Herkkusieni 47g7.4kcal1g0.1g0.2g0.7g
Sipuli (kuorittu)41g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Kiinankaali raaka 100g70g13kcal1.1g1.6g0.2g1.6g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g5.8g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Fenkoli, tuore , annos 100g14g2.4kcal0.1g0.3g0g0.3g
Porkkana 37g12kcal0.2g2.1g0.1g1g
Voi 2.3g17kcal0g0g1.9g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.7g16kcal0g0g1.7g0g
Paprika, punainen14g3.6kcal0.1g0.6g0.1g0.3g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 12g2.8kcal0.2g0.3g0g0.3g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g12g13kcal0.9g2.3g0g0.6g
Vesi350g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl23g79kcal0.5g0.7g8.2g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g23g54kcal1.5g11.3g0.3g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1445g502kcal14.8g47g26.2g16g
Valittu annoskoko723g251kcal7.4g23.5g13.1g8g
Annoskoko puolitettuna361g126kcal3.7g11.8g6.6g4g
Arvot/100g100g35kcal1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436416