Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 2800g1075kcal28g193.2g5.6g70g
Vesi2000g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g44g140kcal2.1g8.2g11.1g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Rypsiöljy rainbow20g180kcal0g0g20g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g720g2160kcal151.2g7.2g151.2g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g800g464kcal32g38.4g20g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g200g680kcal40g0g58g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g240g480kcal20.4g7.2g40.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14448g10574kcal557.8g546.8g615g153.6g
Valittu annoskoko7224g5287kcal278.9g273.4g307.5g76.8g
Annoskoko puolitettuna3612g2644kcal139.5g136.7g153.8g38.4g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310589