Hapankaali-chorizokeitto

Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)1441g260kcal25.9g25.9g4.3g28.8g
Keräkaali, 100g360g87kcal4.3g12.3g0.7g7.6g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g101g121kcal2.5g6.1g9.1g1.5g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)1441g577kcal15.9g103.8g7.2g20.2g
Vesi2523g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g577g161kcal3.5g34.3g1.2g14.4g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g36g267kcal0g0g29.5g0g
Sokeri 36g146kcal0g36g0g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 216g489kcal34.6g1.1g38.9g0g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g324g1142kcal64.9g1.6g97.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14472g6595kcal307.8g459.4g377.2g151.2g
Valittu annoskoko7236g3297kcal153.9g229.7g188.6g75.6g
Annoskoko puolitettuna3618g1649kcal77g114.9g94.3g37.8g
Arvot/100g100g46kcal2.1g3.2g2.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430345