Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 1198g1289kcal101g167.7g4.2g83.9g
Herne 958g661kcal48.5g89.7g3.8g29.7g
Punasipuli, kuorittu, 100g719g194kcal9.3g34.5g1.4g12.2g
Omena, keskikokoinen 200g1797g611kcal3.6g127.6g5.4g32.3g
Oliiviöljy 240g2119kcal0g0g239.6g0g
Viinietikka 180g37kcal0g0.9g0g0g
Valkosipuli 48g52kcal3.8g7.8g0.3g1g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g300g1716kcal53g70.1g148.6g35.3g
Peruna, keskikokoinen 60g1797g1078kcal27g233.6g1.8g16.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14472g15514kcal492.4g1463.8g810.2g421.2g
Valittu annoskoko7236g7757kcal246.2g731.9g405.1g210.6g
Annoskoko puolitettuna3618g3879kcal123.1g366g202.6g105.3g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204