Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 260g79kcal3.2g12.5g0.5g4.4g
Vesi, vesijohtovesi 3749g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 20g177kcal0g0g20g0g
Mustapippuri 10g28kcal1.1g3.8g0.3g2.6g
Timjami 45g127kcal4.1g12.1g3.3g16.6g
Purjosipuli 387g89kcal7g9.3g0.8g8.1g
Valkosipuli 30g33kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 225g49kcal0.7g3.6g0g0.2g
Juuriselleri 265g83kcal3.3g12.2g0.5g8.2g
Tomaattisose tomaattipyree 212g162kcal9.6g27.4g0.4g2.1g
Puna-ahven savustettu 1000g1125kcal168g0g50g0g
Katkarapu 587g402kcal84.8g0g6.5g0g
Sinisimpukka vedessä 450g400kcal70.3g8.5g9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14480g5504kcal709g188.6g183g85.6g
Valittu annoskoko7240g2752kcal354.5g94.3g91.5g42.8g
Annoskoko puolitettuna3620g1376kcal177.3g47.2g45.8g21.4g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64203