Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Valkosipuli 32g35kcal2.5g5.2g0.2g0.7g
Purjosipuli 240g55kcal4.3g5.8g0.5g5g
Oliiviöljy 28g247kcal0g0g28g0g
Riisi tumma 511g1785kcal35.8g368.2g11.8g20.5g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 511g1853kcal41.6g404g2.9g8.7g
Vesi2797g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 44g134kcal4.4g14.9g6.2g0.5g
Paprika punainen 679g199kcal6.4g30.6g2.7g12.9g
Parsakaali brokkoli 799g280kcal36.9g15.6g2.4g20g
Katkarapu 1199g820kcal173.1g0g13.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14480g11030kcal620.4g1727g137.4g150.2g
Valittu annoskoko7240g5515kcal310.2g863.5g68.7g75.1g
Annoskoko puolitettuna3620g2758kcal155.1g431.8g34.4g37.6g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g0.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113791