Kessun lanttupata

Pataruokahan on helppo ruoka, senkun viskaa aineksia vuokaan ja vuoka uuniin.

MUTTA! Älä hötkyile, vaan anna padan muhia tuntikausia, muutenhan se ei ole pataa, vaan jotain keiton litkua.

Tässä reseptissä on perunoita, mutta syömisvaiheessahan ne voi siirtää ei-karppajan lautaselle.

Tämän padan juju on tähteeksi jäänyt (itse paistettu siankinkku), joka leikataan ohuiksi leikkeiksi ja silputaan pataan.

Kun se muhii kauan ja on pientä silppua, niin se melkeinpä sulaa syödessä kielelle.

Elikkäs lisätään uuninkestävään kannelliseen pataan kinkku, lantut kuutioina ja perunat siivuina.

Sipulit, puolikas fenkolia ja paprika pienitään ja lisätään.

Keltainen paprika on makea ja sopii hyvin lantulle kaveriksi.

Ja koska se on keltainen, niin se naamioituu hyvin ruokaan ja lapsetkaan eivät älyä syövänsä sitä ;)

Lisätään vettä kunnes ainekset peittyvät.

Mausteeksi merisuolaa, kokonaisia viherpippureita, pippurirouhetta ja teelusikallinen kurkumaa.

Suolan kanssa varoen, jos kinkussakin on suolaa.

Uuniin 170 astetta ja 3-4:ksi tunniksi muhimaan kannen alle.

Syödessä lautaselle voi murentaa aurajuustoa, niin saa edes vähän kaloreita!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 302 grammaa

Keskikessu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 2400g692kcal24g110.4g7.2g43.2g
Sianpaisti vähärasvainen 1920g2315kcal398.4g0g78.7g0g
Fenkoli, annos 100g240g74kcal3g17.5g0.5g7.4g
Sipuli (kuorittu)480g130kcal6.2g23g1g8.2g
Peruna, keskikokoinen 60g1920g1152kcal28.8g249.6g1.9g17.3g
Paprika keltainen 288g87kcal2.7g14.7g0.6g5.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14496g8900kcal926.2g830.4g179.8g163.8g
Valittu annoskoko7248g4450kcal463.1g415.2g89.9g81.9g
Annoskoko puolitettuna3624g2225kcal231.6g207.6g45g41g
Arvot/100g100g61kcal6.4g5.7g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=174009