Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali417g88kcal5g14.2g0.8g8.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g31g8.8kcal0.2g1.9g0.1g0.8g
Puuroriisi20g70kcal1.2g15.2g0.3g0.5g
Sipuli (kuorittu)73g20kcal0.9g3.5g0.1g1.2g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 167g380kcal31.7g0g28.4g0g
Siirappi 17g50kcal0g12.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1450g1233kcal78g94.4g59.4g22.6g
Valittu annoskoko725g617kcal39g47.2g29.7g11.3g
Annoskoko puolitettuna363g308kcal19.5g23.6g14.9g5.7g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318