Tomaattinen kanapata

1 paprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
5 tomaattia
3 broilerin koipireisipalaa
6 dl (tai tarpeen mukaan) kanalientä

Pilko sipulit, paprika ja tomaatit, joista on kanta poistettu.

Tomaatit kannattaa jättää suurehkoiksi lohkoiksi.

Pilko koipireisipalat kahteen osaan nivelen kohdalta.

Poista nahka ja pyörittele palat vehnäjauhoissa.

Jos käytät marinoimatonta kanaa, mausta palat ennen jauhottamista makusi mukaan.

Kuullota sipulit ja paprika pannulla öljyssä ja laita pataan.

Ruskista sitten kananpalat ja lado ne pataan sipulien ja paprikan sekaan.

Laita pilkotut tomaatit pataan muiden ainesten joukkoon.

Mausta pippurilla ja vaikka yrteillä, esim timjamilla tai basilikalla.

Huuhdo paistinpannu kanaliemellä saadaksesi kaikki maut talteen ja kaada se sitten pataan.

Kanalientä kannattaa käyttää sen verran, että kananpalat peittyvät.

Paista 175-asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia.

Tarjoa riisin tai esim perunoiden kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Ainuli77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen477g123kcal4.3g21.9g1.9g9.5g
Sipuli 160g48kcal2g7.7g0.3g2.7g
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Tomaatti 1933g440kcal10.8g66.7g5.8g27.1g
Broilerin koipireisi, nahaton, pelkkä liha2500g3000kcal400g0g93.7g0g
Kanafondi makutiiviste (Knorr), annos 29g83g50kcal2.1g7.1g8.9g0.7g
Vesi, vesijohtovesi 2000g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 67g229kcal6.8g46.7g0.8g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14520g7866kcal858.4g313.2g223.2g86.2g
Valittu annoskoko7260g3933kcal429.2g156.6g111.6g43.1g
Annoskoko puolitettuna3630g1967kcal214.6g78.3g55.8g21.6g
Arvot/100g100g54kcal5.9g2.2g1.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=244821