Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 133g99kcal17.5g1.5g0.5g9.2g
Siirappi, tumma1015g3246kcal1g750.7g0g0g
Suola, annos 3g53g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 466g1677kcal83.9g212.5g35.9g81.5g
Ruisjauho kokojyväjauho 466g1417kcal40.8g258.2g8.9g64.8g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)684g2594kcal80.1g526.9g15.1g97.9g
Vehnäjauho puolikarkea 1784g6121kcal181.8g1248.8g21.4g62.4g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g2663g826kcal79.9g111.8g5.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14528g31960kcal970g6220.8g174.2g631.6g
Valittu annoskoko7264g15980kcal485g3110.4g87.1g315.8g
Annoskoko puolitettuna3632g7990kcal242.5g1555.2g43.6g157.9g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164666