Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2258g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g1807g5511kcal175.3g1107.5g36.1g262g
Vehnäjauho puolikarkea 2936g10074kcal299.2g2055.1g35.2g102.8g
Hiiva 113g84kcal14.8g1.2g0.5g7.8g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl136g1220kcal0g0g135.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14544g33776kcal978.6g6327.6g414.6g745.2g
Valittu annoskoko7272g16888kcal489.3g3163.8g207.3g372.6g
Annoskoko puolitettuna3636g8444kcal244.7g1581.9g103.7g186.3g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.9g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580