Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 200g260kcal42.3g0g10g0g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g24g6.7kcal0.1g1.4g0g0.6g
Sipuli (kuorittu)20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g11g10kcal0.3g0.4g0.8g0.1g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Voi 2.8g20kcal0g0g2.3g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 66g28kcal0.3g2.7g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g2g4.6kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1456g671kcal86.6g11g26.2g2g
Valittu annoskoko728g336kcal43.3g5.5g13.1g1g
Annoskoko puolitettuna364g168kcal21.7g2.8g6.6g0.5g
Arvot/100g100g46kcal5.9g0.8g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=361291