Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi333g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 18g5.5kcal0.2g0.9g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g60g17kcal0.4g3.6g0.1g1.5g
Peruna, vanha, kuorittu 67g51kcal1.3g10.3g0.1g0.7g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g33g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Lohifilee 133g260kcal24.9g0g18g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 67g220kcal1.3g2g23.3g0g
Kalaliemikuutio 7.3g22kcal0.7g2.5g1g0.1g
Voi 9g68kcal0.1g0g7.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1456g1305kcal58.6g41.8g100.4g6.4g
Valittu annoskoko728g652kcal29.3g20.9g50.2g3.2g
Annoskoko puolitettuna364g326kcal14.7g10.5g25.1g1.6g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423811