Valkosipulilevite, Maidoton, gluteeniton, munaton

150 g kuorittuja valkosipulin kynsiä
40 g juoksevaa hunajaa
½ (30g) sitruunan mehua puristettuna
30 g Kylmäpuristettu luomu rypsiöljyä

1) Valkosipulin kynnet kuoritaan ja kuutioidaan puukolla pieneksi silpuksi
2) Juokseva hunaja sekoitetaan joukkoon
3) Samoin sitruunasta puristettu mehu
4) Joukkoon lisätään vielä rypsiöljy
5) Sekoitetaan

Hunaja, sitruuna mehu ja rypsiöljy vähentävät seoksen tulisuutta.

Seosta käytetään esim voileivän päällä tai minkä tahansa ruuan lisäkkeenä.

Seos on erinomainen lisäke ja tehokas flunssan taltuttaja.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 437g473kcal34.5g71.2g2.6g9.2g
Hunaja117g390kcal1.2g95.5g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore87g22kcal0g7.9g0g0.1g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g87g786kcal0g0g87.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1456g3343kcal71.4g349.2g180g18.6g
Valittu annoskoko728g1671kcal35.7g174.6g90g9.3g
Annoskoko puolitettuna364g836kcal17.9g87.3g45g4.7g
Arvot/100g100g230kcal4.9g24g12.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313384