Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste141g0kcal0g0g0g0g
Voi 2107g15285kcal25.1g8.4g1713.1g0g
Manteli 1054g6489kcal253.5g69.5g568.9g75.9g
Vehnälese 84g192kcal11.2g13g3.8g31.6g
Psylliumkuitu, annos 6g70g35kcal0g0g0g58.3g
Kaakaojauhe sokeroitu 84g357kcal4.8g65.2g8g0.7g
Kahvijuoma, keskiarvo 211g6.7kcal0.7g0.6g0.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 2107g6956kcal42.1g63.2g737.5g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka18g70kcal0g17.4g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g702g3624kcal70.2g160.1g300.6g0g
Raparperi 702g237kcal4.8g38.6g0.7g9.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14560g66502kcal824.8g872g6665.6g352.6g
Valittu annoskoko7280g33251kcal412.4g436g3332.8g176.3g
Annoskoko puolitettuna3640g16626kcal206.2g218g1666.4g88.2g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905