Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1125g371kcal37.1g55.1g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g50g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g675g2362kcal11.5g600.6g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g51g157kcal5.6g30.4g3.5g14.2g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g675g2092kcal114.7g364.4g19.6g87.7g
Vehnäjauho, sunnuntai877g3070kcal105.3g622.8g18.4g26.3g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g1350g4184kcal229.4g728.8g39.1g175.4g
Voi, normaalisuolainen (Valio)337g2429kcal2.7g2.7g269.9g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g1125g675kcal112.5g48.4g3.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen450g149kcal14.8g22g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu306g385kcal33.7g0.9g27.5g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka23g90kcal0g22.3g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton14g2.8kcal0g0.2g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl225g1300kcal47.5g11.9g113.6g26.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14560g34534kcal1429.6g5021g990g659.4g
Valittu annoskoko7280g17267kcal714.8g2510.5g495g329.7g
Annoskoko puolitettuna3640g8634kcal357.4g1255.3g247.5g164.9g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=460183