Jäädytetty suklaakakku

1. Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi.

2. Pane keksit muovipussiin ja murenna kaulimella painellen.

Lisää sulatettu voi ja sekoita.

Levitä seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan.

3. Sulata suklaa vesihauteessa tai pidä sitä mikroaaltouunissa täydellä teholla minuutin verran.

4. Sekoita kulhossa juusto, puolet sokerista, vanilliinisokeri ja suklaa.

Erota munista keltuaiset ja valkuaiset niin, ettei valkuaisten joukkoon tule yhtään keltuaista.

Lisää keltuaiset juustoseokseen.

5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella.

Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja loput sokerista vaahdoksi.

6. Sekoita juustoseokseen ensin kermavaahti ja lopuksi valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen.

Valkuainen saa jäädä pieninä hattaroina joukkoon.

7. Kaada seos vuokaan ja jätä muovikelmulla peitettynä pakastimeen vuorokaudeksi.

Ota kakku pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista ja koristele se esim.

suklaalla ja kermavaahdolla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Takibi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g113g507kcal8.7g76.6g18g4.1g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)56g214kcal0.3g3.7g22.5g0g
Taloussuklaa, Fazer113g580kcal4.4g63.1g33.8g6g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 131g228kcal10g3g19.7g0g
Sokeri 64g259kcal0g63.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu102g129kcal11.2g0.3g9.2g0g
Kuohukerma,valio,2dl150g511kcal3g4.5g52.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1458g4853kcal75.2g430g311.6g20.2g
Valittu annoskoko729g2427kcal37.6g215g155.8g10.1g
Annoskoko puolitettuna365g1213kcal18.8g107.5g77.9g5.1g
Arvot/100g100g333kcal5.2g29.5g21.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=119917