Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3498g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g445g1425kcal50.7g272g12.5g53.9g
Siirappi 64g192kcal0.1g47.1g0g0g
Suola, annos 3g32g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 86g240kcal12.9g22.3g3.7g33.5g
Vehnälese 95g218kcal12.7g14.7g4.3g35.8g
Ruisjauho (Rainbow)318g1018kcal31.8g200.3g7.3g44.5g
Vehnäjauho puolikarkea 2687g9219kcal273.8g1880.8g32.2g94g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl72g644kcal0g0g71.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14592g25908kcal764g4874.4g263g523.4g
Valittu annoskoko7296g12954kcal382g2437.2g131.5g261.7g
Annoskoko puolitettuna3648g6477kcal191g1218.6g65.8g130.9g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112885