Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 2123g3029kcal265.4g6.4g217.6g0g
Sokeri 2027g8226kcal0g2024.6g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 1448g7710kcal4.8g5.1g868.6g0g
Leivinjauhe 97g170kcal5g36.5g0g0.5g
Vanilliinisokeri, teelusikka97g385kcal0g95.5g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1448g478kcal47.8g70.9g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 58g214kcal10.7g6.4g12.6g17.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14592g40423kcal667.4g4490.8g2197.6g36.2g
Valittu annoskoko7296g20211kcal333.7g2245.4g1098.8g18.1g
Annoskoko puolitettuna3648g10106kcal166.9g1122.7g549.4g9.1g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160472