Lohilaatikko (Yhteishyvä 09.11)

HUOM: Ohjeessa peruna korvattu vastaavalla määrällä lanttua!
1 purjo
2 sipulia
4 porkkanaa
200g palsternakkaa
1kg lanttua
600g lohifile
1tl fenkolinsiemeniä
1½tl suolaa
1tl mustapippuria
2dl silputtua tilliä
½dl sitruunamehua
4dl ruokakermaa
4 kananmunaa
2dl juustoraastetta

1. Kuori ja viipaloi kasvikset
2. Leikkaa lohifile nahattomiksi suikaleiksi
3. Lado voideltuun vuokaan vuorotellen kasviksia ja lohta
4. Lisää kerrosten väliin fenkilinsiemeniä, suolaa, pippuria, tilliä ja sitruunamehua
5. Sekoita kerma & munat ja kaada seos vuokaan
6. Paista laatikkoa 200 asteessa keskitasolla n. 60min
7. Ripottele päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä n. 20-30min, peitä vuoka tarvittaessa

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 456 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 457g105kcal8.3g11g0.9g9.6g
Sipuli (kuorittu)228g62kcal3g11g0.5g3.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g594g166kcal3.6g35.3g1.2g14.8g
Palsternakka 457g291kcal2.3g53.9g1.8g20.6g
Lanttu 2284g659kcal22.8g105g6.9g41.1g
Lohifilee, paistettu 1370g3025kcal278.5g0g214.2g0g
Voi, 1 tl, 5 g11g83kcal0.1g0.1g9.1g0g
Fenkoli, annos 100g69g21kcal0.8g5g0.1g2.1g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g913g1096kcal31.1g32.9g91.3g0g
Kananmuna 50g(kpl)457g576kcal50.2g1.4g41.1g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa457g1370kcal105g0g105g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14592g14906kcal1011.4g511.2g944.2g184.2g
Valittu annoskoko7296g7453kcal505.7g255.6g472.1g92.1g
Annoskoko puolitettuna3648g3727kcal252.9g127.8g236.1g46.1g
Arvot/100g100g102kcal6.9g3.5g6.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=248043