Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 4320g38203kcal0g0g4320g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g1856g2413kcal243.1g5.6g154g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl320g451kcal15g29.4g30.4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton320g67kcal1g5.1g0g0.3g
Valkoviinietikka (Rajamäen)320g64kcal0g20.8g0g0g
Ruokasuola jodioitu 160g4.1kcal1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14592g82404kcal520.2g121.8g9008.8g0.6g
Valittu annoskoko7296g41202kcal260.1g60.9g4504.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna3648g20601kcal130.1g30.5g2252.2g0.2g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.8g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485