Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g38g23kcal0.6g4.9g0g0.3g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g9g10kcal1.6g0.2g0.4g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g6.3g1.8kcal0g0.4g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)6.3g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g3.9g2.3kcal0g0.2g0.2g0g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl6.3g7.5kcal0.2g0.2g0.6g0g
Rypsiöljy 0.3g2.2kcal0g0g0.3g0g
Hillosipulisäilyke 3.1g1.5kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana147g100kcal5g13.2g3g1.2g
Valittu annoskoko73g50kcal2.5g6.6g1.5g0.6g
Annoskoko puolitettuna37g25kcal1.3g3.3g0.8g0.3g
Arvot/100g100g68kcal3.4g9g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725