Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 2.3g0.7kcal0g0.1g0g0g
Palsternakka 0.8g0.5kcal0g0.1g0g0g
Nauris 3.1g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Lohifilee 19g37kcal3.5g0g2.5g0g
Tilli, tuore 0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g0.5g1kcal0.1g0.1g0g0g
Sipulikuutiot Apetit3.1g0.8kcal0g0.2g0g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g3.1g0.5kcal0.1g0.1g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 9g31kcal0.2g0.3g3.3g0g
Vesi31g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana147g144kcal7.8g2g11.6g0.2g
Valittu annoskoko73g72kcal3.9g1g5.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna37g36kcal2g0.5g2.9g0.1g
Arvot/100g100g99kcal5.3g1.4g7.9g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=104981