Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha21g35kcal4g0g2.1g0g
Sipuli 5.2g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Täysjyväriisi 8.8g30kcal0.5g6.3g0.1g0.7g
Lihaliemijauhe/tiiviste 0.5g1.5kcal0.1g0.1g0.1g0g
Vesi26g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 10g11kcal0.4g1.9g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana147g183kcal10.2g17g7.8g2.2g
Valittu annoskoko73g91kcal5.1g8.5g3.9g1.1g
Annoskoko puolitettuna37g46kcal2.6g4.3g2g0.6g
Arvot/100g100g125kcal6.9g11.6g5.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139316