Rahkajuusto-Oopsit

Valmistetaan samaan tapaan kuin normaalitkin Oopsit.

Tuorejuuston tilalla käytetty maitorahkaa ja "mausteena" juustoraastetta.

Erottele valkuaiset & keltuaiset.

Vispaa valkuaiset napaksi vaahdoksi (ei kuitenkaan marengiksi asti).

Sekoita keltuaiset rahkan, leivinjauheen (hyppysellinen?) ja juustoraasteen kanssa sekaisin.

(halutessa suolaa hitunen tai maun mukaan.)

Yhdistä keltuaissekoitus valkuaisiin kevyesti nostellen/sekoitellen, siten ettei rakenne hajoa, mutta taikina on kuitenkin tasaista (valkuaisvaahto ei "pistä silmään" ;) .

Nostele taikinasta varovasti esim.

lusikalla pellille halutun kokoisia "palleroita" ja paista noin 30 min 150°C:ssa.

8 isohkoa oopsia.

Kannattaa testata mausteissa myös (ilman juustoa) kaardemummaa!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 42 grammaa

Sugarmindy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maustamaton rasvaton rahka (Rainbow), annos 250g22g16kcal2.7g0.9g0.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 40g50kcal4.4g0.1g3.6g0g
Leivinjauhe 0.4g0.8kcal0g0.2g0g0g
Sinileima emmental juusto (Valio), annos 20g11g43kcal3.2g0g3.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana147g219kcal20.6g2.4g14g0g
Valittu annoskoko73g110kcal10.3g1.2g7g0g
Annoskoko puolitettuna37g55kcal5.2g0.6g3.5g0g
Arvot/100g100g149kcal14g1.6g9.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=198059