Täysjyväsämpylä

Hiiva liotetaan veteen, lisätään mausteet.

Alustetaan taikinaan jauhot, lisätään loppupuolella pehmeä rasva.

220 astetta, noin 15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 98 grammaa

Parsky
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 1.3g1kcal0.2g0g0g0.1g
Voi ingman2.7g19kcal0g0g2.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 27g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.6g2.6kcal0g0.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 14g48kcal1.4g9.7g0.2g0.5g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g28g93kcal3.3g18.4g0.7g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana147g328kcal9.8g57.4g6g5.8g
Valittu annoskoko73g164kcal4.9g28.7g3g2.9g
Annoskoko puolitettuna37g82kcal2.5g14.4g1.5g1.5g
Arvot/100g100g223kcal6.7g39.1g4.1g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=253565