Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 7.8g57kcal0.1g0g6.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 9g12kcal1g0g0.8g0g
Kaurahiutale 3.1g12kcal0.5g1.8g0.2g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 10g35kcal1g7.1g0.1g0.4g
Sokeri 11g46kcal0g11.2g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g16g18kcal0.4g0.6g1.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Mustikka metsä- 16g6.9kcal0.1g1g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana148g377kcal6.2g44.8g18.2g2.4g
Valittu annoskoko74g189kcal3.1g22.4g9.1g1.2g
Annoskoko puolitettuna37g94kcal1.6g11.2g4.6g0.6g
Arvot/100g100g255kcal4.2g30.4g12.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932