Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow14g14kcal3.2g0g0.1g0g
Herkkusieni 12g1.9kcal0.3g0g0g0.2g
Sipuli 11g3.2kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.7g2.4kcal0.1g0.5g0g0g
Vesi21g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g0.4g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%7g13kcal0.7g0.4g1g0g
Tilli, tuore 7g2.1kcal0.3g0.1g0.1g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.4g3.2kcal0g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana148g84kcal9.8g3.4g3.2g1g
Valittu annoskoko74g42kcal4.9g1.7g1.6g0.5g
Annoskoko puolitettuna37g21kcal2.5g0.9g0.8g0.3g
Arvot/100g100g57kcal6.6g2.3g2.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343