Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 20g15kcal2.6g0.2g0.1g1.4g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma6g19kcal0g4.4g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)160g512kcal22.1g92.8g5.1g20g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g320g1120kcal40.6g222.4g6.4g10.6g
Voi, 1 tl, 5 g20g146kcal0.2g0.2g16g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1460g3624kcal131g640g55.2g64g
Valittu annoskoko730g1812kcal65.5g320g27.6g32g
Annoskoko puolitettuna365g906kcal32.8g160g13.8g16g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577