Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1400g10156kcal16.7g5.6g1138.2g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)1800g10890kcal154.8g342g981g234g
Sokeri 1700g6900kcal0g1698.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1440g1814kcal158.4g4.3g129.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 520g1784kcal53g364g6.2g18.2g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön400g2860kcal32g36g304g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14600g68950kcal834g4930.6g5118g504.8g
Valittu annoskoko7300g34475kcal417g2465.3g2559g252.4g
Annoskoko puolitettuna3650g17238kcal208.5g1232.7g1279.5g126.2g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.8g35.1g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=104571