Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2000g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 200g149kcal26.2g2.2g0.8g13.8g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma60g192kcal0.1g44.4g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)1600g5120kcal220.8g928g51.2g200g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g3200g11200kcal406.4g2224g64g105.6g
Voi, 1 tl, 5 g200g1460kcal2g2g160g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14600g36242kcal1311g6401.2g552g638.8g
Valittu annoskoko7300g18121kcal655.5g3200.6g276g319.4g
Annoskoko puolitettuna3650g9061kcal327.8g1600.3g138g159.7g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577