Sämpylät siemenillä, leipäkoneohje

Leipäkoneohje 1500g taikinaan:

520ml vettä
2 rkl oliiviöljyä
2,5tl suolaa
2,5rkl leipäsiirappia
420g vehnäjauhoa
200g rouheinen sämpyläjauhoa
200g ruisjauhoa
20g kuorittuja auringonkukansiemeniä
20g seesaminsiemeniä
10g pellavansiemeniä
20g kurpitsansiemeniä
1tl fenkolia
2,5tl kuivahiivaa

Ohjeella tulee Tefalin leipäkoneella 1500g leipä, ohjelmavalinta 3 (kokojyväleipä).

Taikinan voi myös valmistaa kohotaikinaohjelmalla (13) ja paistaa sämpylöinä uunissa 225 asteessa.

Mittaa taikinakulhoon vesi, öljy, suola ja leipäsiirappi tässä järjestyksessä.

Mittaa erikseen jauhot ja siemenet, sekoita kuivat aineet keskenään ennen kuin lisäät ne taikinakulhoon.

Lisää kuivien aineiden päälle kuivahiiva.

Paista ohjelmalla 3, valitse leivän painoksi 1500g ja haluamasi tummuusaste.

Tai valmista taikina kohotaikinaohjelmalla, jaa noussut taikina 18 osaan ja pyöritä sämpylöiksi.

Voitele halutessasi vedellä tai oliiviöljyllä ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Ynnub
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi260g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 14g124kcal0g0g14g0g
Leipäsiirappi, Dan Sukker10g31kcal0.1g7.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 210g721kcal21.4g147g2.5g7.3g
Ruisjauho kokojyväjauho 100g304kcal8.8g55.4g1.9g13.9g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)100g350kcal12g69g1.9g5g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g10g57kcal2.3g1.9g5g0.6g
Seesaminsiemen, kuorineen 10g67kcal2.7g0.7g5.8g1.2g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 5g16kcal1.5g0.4g1g1.5g
Kurpitsansiemen, Risetti10g56kcal1.8g4.2g3.6g0g
Fenkoli, annos 100g2.5g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1463g3454kcal101.2g572.8g71.4g59.2g
Valittu annoskoko732g1727kcal50.6g286.4g35.7g29.6g
Annoskoko puolitettuna366g864kcal25.3g143.2g17.9g14.8g
Arvot/100g100g236kcal6.9g39.2g4.9g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279935