Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot46g133kcal6.4g0.5g12g0g
Sipuli (kuorittu)88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g44g13kcal0.4g1.8g0.1g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa263g368kcal72.5g0g6.6g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 66g256kcal1.4g1.4g27.6g0g
Crowmoor siideri219g88kcal0g8.5g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)6.6g47kcal0g0g5.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1463g1858kcal163.6g32.8g103.6g3g
Valittu annoskoko732g929kcal81.8g16.4g51.8g1.5g
Annoskoko puolitettuna366g465kcal40.9g8.2g25.9g0.8g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542