Kermainen lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo ja huuhtele.

Leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata rasva kattilaan ja lisää joukkoon kasvikset.

Kääntele muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippuri.

Keitä kasviksia kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon pakaste lohikuutiot ja ruokakerma.

Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 488 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)21g5.7kcal0.3g1g0g0.4g
Purjosipuli 21g4.8kcal0.4g0.5g0g0.4g
Peruna, keskikokoinen 60g150g90kcal2.2g19.5g0.1g1.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g39g11kcal0.2g2.3g0.1g1g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 8.4g60kcal0g0g6.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6g21kcal0.6g4.2g0.1g0.2g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 6.6g20kcal0.7g2.2g0.9g0.1g
Lohikuutiot, Rainbow (pakaste)120g144kcal24g0g4.2g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)60g51kcal0.6g2.1g4.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1464g813kcal58g63.6g32.6g6.8g
Valittu annoskoko732g407kcal29g31.8g16.3g3.4g
Annoskoko puolitettuna366g203kcal14.5g15.9g8.2g1.7g
Arvot/100g100g56kcal4g4.3g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180904