Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g375g225kcal5.6g48.8g0.4g3.4g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g94g103kcal15.9g1.5g4.2g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g63g18kcal0.4g3.7g0.1g1.6g
Sipuli (kuorittu)63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.1g3.3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g39g23kcal0.4g1.8g1.6g0.2g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl63g75kcal2.1g2.3g6.3g0g
Rypsiöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Hillosipulisäilyke 31g15kcal0.4g3g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1465g1003kcal51.6g129.2g30.6g13.8g
Valittu annoskoko733g502kcal25.8g64.6g15.3g6.9g
Annoskoko puolitettuna366g251kcal12.9g32.3g7.7g3.5g
Arvot/100g100g69kcal3.5g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725