Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi375g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)125g23kcal2.3g2.3g0.4g2.5g
Sipuli 33g10kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Porkkana 50g16kcal0.3g2.8g0.1g1.3g
Peruna, vanha, kuorittu 50g38kcal0.9g7.8g0.1g0.5g
Parsakaali brokkoli 50g18kcal2.3g1g0.2g1.3g
Tomaattisose tomaattipyree 18g13kcal0.8g2.3g0g0.2g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g5g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 2.5g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Selleri, annos 50g25g3.5kcal0.3g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1465g248kcal15g38g1.8g13g
Valittu annoskoko733g124kcal7.5g19g0.9g6.5g
Annoskoko puolitettuna366g62kcal3.8g9.5g0.5g3.3g
Arvot/100g100g17kcal1g2.6g0.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211958