Kukkakaalicurry-keitto

Leikkaa kukkakaalu nupuiksi ja laita nuput uunivuokaan.

Lorottele kukkakaalien päälle hieman oliiviöljyä ja pörittele nuppuja niin, että kaikki ovat kevyesti öljyn peitossa.

Lohko sipuli ja puoluta valkosipulin kynnet ja laita ne folionyyttiin.

Paahda kukkakaaleja ja sipulinyyttiä 175 asteisessa uunissa n. 45min.

Pilko perunat ja laita ne kattilaan sipulien ja kukkakaalien kanssa kaada päälle kasvisliemi.

Keittele miedolla lämmöllä n. puoli tuntia.

Kun vihannekset ovat pehemeitä soseuta keitto.

Lisää creme fraiche ja survaise sekin joukkoon sauvasekoittimella.

Mausta curryllä ja chilillä oman maun mukaan.

Anna kiton seistä vartin verran ennen syömistä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tuul1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Creme Fraiche, Ingman, 5%96g77kcal3.1g5.8g4.8g0g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g53g148kcal7.9g1.8g12.1g0g
Valkosipuli 53g57kcal4.2g8.6g0.3g1.1g
Sipuli (kuorittu)527g142kcal6.9g25.3g1.1g9g
Kukkakaali2013g395kcal36.2g44.3g4g46.3g
Vesi3595g0kcal0g0g0g0g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )24g216kcal0g0g24g0g
Peruna, keskikokoinen 60g959g575kcal14.4g124.6g1g8.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14640g3219kcal145.4g420.8g94.6g130g
Valittu annoskoko7320g1609kcal72.7g210.4g47.3g65g
Annoskoko puolitettuna3660g805kcal36.4g105.2g23.7g32.5g
Arvot/100g100g22kcal1g2.9g0.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100525