Maella borssikeitto

Pese ja kuori juurekset.

Leikkaa ohuiksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneessa.

Suikaloi myös valkokaali.

Sulata voi suurehkossa kattilassa tai padassa ja kuullota suikaloituja kasviksia hetki.

Älä ruskista.

Kaada liemi kasvisten päälle ja anna keiton hautua kannen alla vajaat 30 minuuttia.

Mausta keitto makusi mukaan rosmariinilla, timjamilla ja rakuunalla, lisää ruskistetut nakit ja hauduta vielä hetki.

Tarjoa vaahdotetun smetanan ja ruisleivän kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Maella
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 2000g768kcal20g138g4g50g
Kaali, valkokaali2000g422kcal24g68g4g42g
Punasipuli, kuorittu, 100g1000g270kcal13g48g2g17g
Voi 130g943kcal1.5g0.5g105.7g0g
Kasvisliemikuutio 110g335kcal10.4g14.8g25.8g1.8g
Viinietikka 100g21kcal0g0.5g0g0g
Täyslihanakki savuhovi (Savuhovi), annos 100g1980g6336kcal227.7g0g376.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14640g18189kcal593.2g539.6g1035.4g221.6g
Valittu annoskoko7320g9094kcal296.6g269.8g517.7g110.8g
Annoskoko puolitettuna3660g4547kcal148.3g134.9g258.9g55.4g
Arvot/100g100g124kcal4.1g3.7g7.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=328310