Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen291g96kcal9.6g14.3g0g0g
Vesi70g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)35g9kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g73g58kcal1.1g4.9g3.6g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 262g200kcal4.9g40.7g0.5g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1466g727kcal32.2g123.2g8.4g6.4g
Valittu annoskoko733g364kcal16.1g61.6g4.2g3.2g
Annoskoko puolitettuna367g182kcal8.1g30.8g2.1g1.6g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387324