Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 188g72kcal1.9g12.9g0.4g4.7g
Nauris 94g26kcal0.9g3.9g0.3g1.8g
Punasipuli, kuorittu, 100g53g14kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Valkosipuli 6.3g6.8kcal0.5g1g0g0.1g
Rypsiöljy 18g155kcal0g0g17.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 313g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 63g173kcal1.3g1.9g17.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1468g894kcal10.6g44.6g71.6g15g
Valittu annoskoko734g447kcal5.3g22.3g35.8g7.5g
Annoskoko puolitettuna367g224kcal2.7g11.2g17.9g3.8g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94683