Parsakaaliherkkusieni-keitto

VINKKI: lisää ohjeeseen tofua, jos haluat kasvattaa proteiinin määrää.

Skippaa kookoskerma, jos haluat vähentää rasvaa.

1. Hienonna sipulit, valkosipulin kynnet, inkivääri sekä chilit.

Kuumenna kattilassa öljy, kalaliemi sekä soijakastike.

Lisää sipulit, inkivääri ja chilit kattilaan ja anna paistua hetki.

2. Poista parsakaalin kerästä kannat ja kuori ne. Lisää kannat pilkottuina kattilaan.

3. Lisää n. litra vettä.

4. Kiehauta 5-10 min.
5. Pilko parsakaalin ruusuke isoiksi paloiksi.

Halkaiset herkkusienet.

Lisää nämä kattilaan ja keitä lyhyesti (10-15min).

Lisää vettä tarvittaessa.

6. Lisää lopuksi kookoskerma.

7. Suurusta maissijauholla.

8. Tarkista suola.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Rose30

Rose30 sanoi...

Kasvisten keittoajat ovat arvioita. Kannattaa tarkkailla, sillä kypsyvät helposti liian pehmeiksi. \r\nTähän ohjeeseen lisättiin kolme punaista chilipalkoa, joista tulee mukavasti särmää :)

keskiviikko 29.02.2012 klo 15:39

AineksetMääräEnergiaPHRK
Herkkusieni 1121g178kcal23.5g3.4g3.7g16.8g
Parsakaali brokkoli 3363g1179kcal155.4g65.6g10.1g84.1g
Kookoskerma, kara1121g2802kcal51.6g14.6g280.2g0g
Sipuli (kuorittu)560g151kcal7.3g26.9g1.1g9.5g
Kalaliemi (kake) (Maggi)224g560kcal13.5g94.2g13.5g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl252g2270kcal0g0g252.2g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g67g70kcal5.3g11g0.4g1.3g
Chili paprika punainen168g67kcal3.4g15.1g0g0g
Soijakastike 202g122kcal10.4g19.2g0.2g0g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 90g340kcal5g75.2g1.2g1.7g
Inkivääri, tuore, silputtu168g135kcal3g29.9g1.3g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14672g15748kcal556.8g710.2g1127.8g233.6g
Valittu annoskoko7336g7874kcal278.4g355.1g563.9g116.8g
Annoskoko puolitettuna3668g3937kcal139.2g177.6g282g58.4g
Arvot/100g100g107kcal3.8g4.8g7.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276553