Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)480g1824kcal2.4g31.2g192g0g
Sokeri 72g292kcal0g71.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 975g3345kcal99.4g682.5g11.7g34.1g
Vesi135g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys600g2100kcal4.8g522g0g0g
Sokeri 510g2070kcal0g509.5g0g0g
Vesi750g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore12g3kcal0g1.1g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g1800g6156kcal289.8g0g549g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)180g684kcal0.9g11.7g72g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g1800g666kcal162g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton30g6.3kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14688g34294kcal1118.8g3660.8g1649.4g68.2g
Valittu annoskoko7344g17147kcal559.4g1830.4g824.7g34.1g
Annoskoko puolitettuna3672g8574kcal279.7g915.2g412.4g17.1g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153922